Vergi uzmanı Ozan Bingöl alkol ve sigara zammını değerlendirdi: "Toplum sağlığı değil yaşam tarzına müdahale"

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sigara ve alkolde ÖTV zamlarına ilişkin konuştu.

Gece yarısı kararı bu kez alkol ve sigarayı vurdu. İçki ve tütün ürünlerinde ÖTV'de artış yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Bingöl şunları söyledi:

"ÖTV, YAŞAM TARZINA MÜDAHALEYE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

"Bir litre rakıda 481,98₺ olan ÖTV %25 artarak 602,48₺ olmuştur.
Artık bu durumun toplum sağlığını korumakla ilgisi kalmamıştır. Gelir odaklı bir vergileme yaklaşımı oluşmuş hatta alkolden alınan ÖTV bir vergi politikası aracı olmaktan çıkıp yaşam tarzına müdahaleye dönüşmüştür!"

"12 YILDA ARTIŞ ORANI YÜZDE 1070!"

"2010’da bir litre rakıda 51,48 lira olan ÖTV tutarı bu geceki Cumhurbaşkanı kararı ile 602,48 liraya çıkarılmıştır. Böylece son 12 yılda artış oranı %1070 olmuştur. Ayrıca son on altı yılda sadece alkol ürünlerinden tahsil edilen Özel Tüketim Vergisi 121,4 milyar liradır."

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı