X'in avukatından İmamoğlu'na erişim engeli açıklaması: İtiraz başvurusu yapacağım

Avukat Gönenç Gürkaynak, Ekrem İmamoğlu'nun X (Twitter) hesabına erişim engeli getirilmesine ilişkin konuştu.

Avukat Gönenç Gürkaynak, Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun X (Twitter) hesabına erişim engeli getirilmesine ilişkin bir açıklamada bulundu.

"İTİRAZ BAŞVURUSU YAPACAĞIZ"

Gürkaynak, sosyal medya platformu X’in avukatı sıfatıyla, söz konusu erişim engeline dava açacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Sayın Ekrem İmamoğlu'nun X'teki hesabına erişim engeli getiren mahkeme kararına karşı, X'in talebiyle ve X'in serbest avukatı sıfatıyla, ilgili mahkemesinde konuya dair tüm itirazlarımızın bütün hukuki temellerini ortaya koyan bir itiraz başvurusunu bu sabah yapmış olacağım. O noktada X de bu adımın atıldığını ayrı bir post ile kamuoyuna duyuracaktır. Bir ihtimalle tüm dilekçenin içeriğine de o post içeriğinde link verirler.

Bu vesileyle, kapatılan hesaplarla ilgili olarak 3 Nisan'dan bu yana profilimde sabit gönderi olarak duran hususu Sayın Ekrem Imamoğlu'nun hesabına dair X işlemiyle ilgili olarak da tekrar hatırlatmak isterim: Ülkemizdeki mahkemelerin bir hesapta hukuka aykırı içerik olduğu gerekçesiyle erişim engeli getirmesi kararları benim tasarrufum ve takdirim ile incelenmekte değildir. Bu hususlar mahkemeler ve ilgili idare tarafindan X'e doğrudan aktarılmakta ve müvekkil şirket tarafından doğrudan incelenmektedir.

Serbest avukat olarak bana vazife düşebilen tek nokta, bu olayda olduğu gibi müvekkilin konuyu yargısal denetime taşıyarak ilgili mahkeme kararına karşı hukuk yollarına başvurma talimatı vermesi noktasıdır."

Gündem Haberleri

"Geçmiş olsun" mesajını paylaşanlara da mesajı sildirdi iddiası
Bülent Arınç'tan 'Sırrı Süreyya Önder'e suikast' sorusuna flaş yanıt
Özgür Özel'den İmamoğlu ziyareti sonrası açıklama
Emniyet Müdür Yardımcısı'na 'Özgür Özel' soruşturması
X hesabına erişim engeli getirilen Ekrem İmamoğlu'ndan TikTok paylaşımı