Yandaş gazete YSK üyelerini hedef gösterdi, Ekşi Sözlük kurucusu ile İsmail Saymaz birbirlerine girdi!

Yandaş Takvim gazetesinin YSK üyelerini hedef gösterdiği bir haberi alıntılayarak paylaşıp eleştiren gazeteci İsmail Saymaz'a Ekşi Sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu'ndan tepki geldi.

31 Mart yerel seçimlerinden ağır bir yenilgiyle ayrılan AKP iktidarı sonuçları değiştirmek üzere YSK üzerinde baskı kurarken, yandaş basın da yaptığı haberlerle AKP’ye hizmet etmeye devam ediyor.

Yandaş Takvim gazetesi de geçtiğimiz günlerde yaptığı haberde birinci sayfadan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin fotoğraflarını yayınlamış ve ‘İşte o üyeler’ diyerek hedef göstermişti.

Takvim’in bu haberi yurttaşların tepkisini çekerken Gazeteci İsmail Saymaz ile Ekşi Sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu arasında da bir polemik başladı.

SSG kullanıcı adıyla bilinen Sedat Kapanoğlu, İsmail Saymaz’ın söz konusu haberi olduğu gibi paylaşmasını eleştirerek, ”100 bin tirajlı bir gazetenin haberini sansürlemeden 1.2 milyon takipçiyle paylaşmak?” şeklinde tweet attı ve ardından başlayan tartışma şu şekilde devam etti:

Güncel Haberleri

İstanbul'da sağanak kabusu: Murat Boz ve Demet Özdemir botla kurtarıldı
Selde aracı zarar görenler dikkat! Kasko hasarı karşılıyor mu, sigortası olmayanlar ne yapacak?
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Sağanak nedeniyle okullar yarın da tatil edildi
TÜİK açıkladı: Eylülde en çok tercih edilen otomobil markaları belli oldu
İstanbul’daki sel felaketinde iki can kaybı