Yandaş Sabah, hayali isimle Halk Ekmek büfesini kapattı

Sabah gazetesi İBB'ye ait bir Halk Ekmek büfesinin 'sebepsiz yere' kapatıldığı yalanını ortaya attı.

AKP'nin yandaş medyadaki amiral gemisi Sabah gazetesi, İstanbul Esenler'de bulunan İBB'ye ait bir Halk Ekmek büfesinin 'sebepsiz yere' kapatıldığını haberleştirdi. Ancak haberdeki büfe Kadıköy'de ve 'açık', büfe sahibi ise 'hayali' çıktığı öğrenildi. Sabah gazetesi, Haberde buna gerekçe olarak ise  Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama gösterildi.

İddiaya göre; Nama, Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin’le görüştü. Görüşmeden 6 gün sonra da Çetin’in kardeşi olan Erdoğan Çetin’in işlettiği fırının yanında bulunan Halk Ekmek Büfesi kapatıldığı öğrenildi.


Haberde; Hasan Kuruçay isimli büfe işletmecisi ile mahallelinin de duruma tepki gösterdiği yazıldı. Sabah'ın haberinin asparagas olduğunu açıklayan Özgen Nama ise  "Yanlış haber. Kaldırılan, kapatılan herhangi bir büfe yok. Hasan Kuruçay isimli bir büfe işletmecisi de yok" ifadesinde bulundu.

Nama, haberde kullanılan fotoğraftaki büfenin ise Esenler'de değil Kadıköy'de ve halen açık durumda olan bir Halk Ekmek Büfesi'ne ait olduğunu belirtti. Halk Ekmek yönetiminin, Sabah'ın haberi ve haberde adı geçen ancak kim olduğunu anlaşılamayan Hasan Kuruçay isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
 

Güncel Haberleri

Hava bir anda değişiyor, sağanak yağış geliyor!
Türkiye-Letonya Maçı İçin Geri Sayım: Saat Kaçta, Hangi Kanalda, Şifresiz mi?
Alışveriş Fişleri Kısırlık Yapıyor mu? Sosyal Medyadaki İddiaya Uzmanlardan Yanıt
Bergama’da Mavi Dil Alarmı: 15 Mahalle İçin Karantina Kararı
Kayıp Büşra Bebek Soruşturmasında Yeni Gelişme! Gözaltı Sayısı 10’a Çıktı