Yazılımdan geri adım: Sandığınızdaki sonuçları fotoğraflayıp bize atın

Adıgüzel, seçim güvenliğini sadece seçim gününe indirgememek gerektiğini, ayrıca herkesin oy kullandığı seçim sandığına sahip çıkmasının ve sandık sonuçlarının fotoğrafını çekip kendileriyle paylaşmasının yararlı olacağını söyledi...

CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Hakan Aksay’ın T24 yayınlanan Gün Olur programına konuk olup seçim güvenliği konusundaki soruları cevapladı.

Devletin tüm imkânlarının bir parti için kullandırılmasından seçim hilelerine, yığma seçmenlere kadar bir dizi faktör nedeniyle seçim güvenliğinin kuşkulu hale geldiğini vurgulayan Adıgüzel, CHP olarak geçmişte ve bugün birçok yerde itiraz ettiklerini ve her zaman olmasa da bazen bu itirazlar sayesinde sonuçların değişebildiğini belirtti.

Şu anda da YSK'ye binlerce itiraz ilettiklerini, örneğin, sadece Üsküdar'dan 7042 itirazın gündemde olduğunu bildirdi.

24 Haziran’la ilgili özeleştiri yaptıklarını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Anadolu Ajansı ile aynı anda sonuçları açıklama iddiasını gerçekleştiremedik" diyerek böyle bir hedefi koymanın hatalı olduğunu dile getirdi.

Geçmişten çıkarılan derslerle 31 Mart seçimlerine daha iyi hazırlandıklarını ifade eden Adıgüzel, seçim güvenliğini sadece seçim gününe indirgememek gerektiğini, ayrıca herkesin oy kullandığı seçim sandığına sahip çıkmasının ve sandık sonuçlarının fotoğrafını çekip kendileriyle paylaşmasının yararlı olacağını söyledi.

Güncel Haberleri

Ankara'da ekmeğe zam yolda!
1 Mayıs'ta ücretsiz olacak!
Akaryakıt fiyatlarında güncelleme!
Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den devralacak
Ege Denizi yine sallandı