Yılmaz Özdil'den çok konuşulacak aşı açıklaması

Brezilya ve Endonezya'da Sinovac aşısının etkinlik oranı yüzde 80'ni dahi bulamazken Türkiye'de yüzde 91,25 oranında başarı elde edildiği açıklamasına gazeteci Yılmaz Özdil manidar bir paylaşımla eleştirdi.

Brezilya'da yapılan testler sonrasın Sinovac aşısının etkinlik oranı yüzde 78 olarak açıklanırken, Endonezya'da Gıda Güvenliği Ajansı (BPOM) Covid-19 vakalarında görülen sert artışın ardından Çinli Sinovac aşısının ülkede yapılan testlerde yüzde 65 oranında etkili olduğu sonucu çıktı.

Aralık ayında Türkiye'de yapılan denemelerde ise Sinovac aşısının yüzde 91,25 oranında başarı elde edildiği duyurulmuştu.

ÖZDİL'DEN "SİNOV'AK" ELEŞTİRİSİ

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de bu verilere dayanarak, "onlarınki sinovac, bizimki sinov’ak!" sözleriyle iktidara eleştiride bulundu. 

Özdil sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Çin aşısı Endonezya’da yüzde 63, Brezilya’da yüzde 71 etkiliyken, nasıl oluyor da Türkiye’de yüzde 91 etkili olur deniyor... E olur, onlarınki sinovac, bizimki sinov’ak!"

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak