YSK 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu reddetti

YSK, seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyen Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın başvurularını "müracaatların bizzat Kurula yapılmadığı" gerekçesiyle reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), internet sitesinden, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerden başvuruları reddedilenler ve eksik evrakı bulunan başvurucularla ilgili kararları yayımladı.

Bu kararlara göre, Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvurularını, bizzat YSK'ye yapmadığı belirlendi. Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvuruları, müracaatların bizzat değil vekil aracılığıyla yapılması gerekçesiyle reddedildi.

Ayrıca posta yolu ile müracaat eden Hürrem Ayaz'ın başvurusunun da aynı gerekçeyle reddine karar verildi.

Gündem Haberleri

Sahte Dolar ve Avro Detayı
Meryem Cabbaroğlu Kimdir? Annesi Rus, Babası Yozgatlı: Sosyal Medyada Gündem Oldu
2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili belli oldu!
T.C. Kimlik numarası şartı!
Özdemir Turgut’un Haymana’daki ofisine ziyaretçi akını