YSK’dan ışık hızıyla gerekçeli karar

31 Mart'ta günlerce kararını açıklayamayan YSK, bu kez üç sayfalık kararı, bir tane de karşı oy yazısıyla birlikte, daha oy verme işlemi sona ermeden yazıp, kamuoyuna açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, AKP ve CHP tarafından 23 Haziran seçimlerinde oy kullanma işlemi devam ederken yapılan, oylamada üzerinde “milletvekili seçimleri” mührü basılı zarfların kullanılması konusundaki kararını verdi. Üstelik 31 Mart'ta günlerce kararını açıklayamayan YSK, bu kez üç sayfalık kararı, bir tane de karşı oy yazısıyla birlikte, daha oy verme işlemi sona ermeden yazıp, kamuoyuna açıkladı.

YSK'nın jet hızıyla verdiği kararda, üzerinde “milletvekili seçimi” mührü olan zarflardan çıkacak oyların geçerli kabul edilmesi yer aldı. Karara sadece YSK üyesi İlhan Hanağası karşı oy yazısı yazdı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Hanağası'nın karşı oy yazısında da, seçimlerin sadece İstanbul'da yapılıyor olması nedeniyle seçim kanunu gereği ilçe seçim kurulunun kararının geçerli olacağı, “YSK tarafından ayrıca bir karar verilmesinin gerekmediği” gerekçesiyle karara itiraz ettiği yer aldı.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu