Yunanistan'dan Süleyman Soylu'ya tepki: Açıklamaları provokatif

Yunanistan İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Yunanistan'daki Lavrion Kampı’nda "PKK’lilerin eğitim aldığı" ve Meriç Nehri'nde bulunan Evros adacığındaki sığınmacıların Türkiye'ye geri itildiği yönündeki açıklamalarına Atina'dan yanıt geldi.

Kisadalga.net'in aktardığına göre, Yunanistan İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos, Twitter'dan yaptığı açıklamada Soylu'nun sözlerini 'provokatif' diye niteleyerek "Gerçeklikle hiçbir ilgisi yok" dedi.

Theodorikakos, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Lavrion'la ilgili son dönemdeki açıklamaları provokatif ve gerçeklikle hiçbir ilgisi yok. Evros bölgesinde Türkiye'den Yunanistan'a itilen sığınmacılar ile ilgili son dönemde yaşanan olay ise Türkiye'nin göç konusunu araşçsallaştırma yönündeki bir diğer girişimi. Yunanistan demokratik bir ülkedir, uluslararası hukuka tam saygı çerçevesinde kendi sınırlarını korumak konusundaki egemenlik hakkını kullanmaktadır."

Gündem Haberleri

Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı
"Cezaevinde Bir Saniye Bile Pişman Olmadım"
"Benim İçin Tek Bir Hak Var"