Yunanlılar şimdi de kokoreçi çaldı: Kokoretsi

Sık sık Türkiye'ye ait bir yemeği sahiplenen Yunanistan'ın hedefinde bu kez kokoreç var.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim son dönemde yeniden yükselişe geçti.

İki ülke arasındaki gerilimin yıllara dayanan inişli çıkışlı bir geçmişi var.

Siyasi gerilimin yanında iki toplum arasında kültürel ve gastronomi alanındaki gerilimler de sık sık gündeme geliyor.

Türk kültüründe ve Türk mutfağında demirbaş haline gelmiş birçok adet, yemek, dans, tatlı, inanış yıllarca Yunanlılar tarafından sahiplenildi.

Bunların en başında gelenleri ise yoğurt, dolma, cacık, baklava ve musakka gibi Türk mutfağının vazgeçilmezleri...

Yunanlılarla şimdi de kokoreç savaşı çıktı. Bir de kokoreçe isim taktılar:"Kokoretsi"...Adalarla yaşanan sorunların ardından Yunan medyası “Şimdi de kokoretsi için kavga edeceğiz”, “Türkler, adalardan sonra kokoretsiye de göz dikti”, “Türk-Yunan mutfak savaşı”, “Türklerin, Yunan kokoretsisi için iştahları açıldı” şeklindeki başlıklarla kokoreç savaşı başlattı.

Kokoretsi, kokoretzi, kokirec, gibi isimlerle Yunanlıların işletmelerinde yer alan ürünler, işletmelerin sosyal medya hesaplarından da sık sık paylaşılıyor.

Güncel Haberleri

Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı
CHP'li Ali Öztunç'un acı günü: Annesi Hatice Öztunç hayatını kaybetti
Murat Cemcir'in şirketine iflas kararı verilmişti! Avukatından dikkat çeken açıklama
Pankreas kanseriyle mücadele ediyordu: Ünlü müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti