Z kuşağından Erdoğan'ı üzecek cevaplar

BUPAR şirketi'nin gerçekleştirdiği son anket çok çarpıcı... Z kuşağı olarak tanınan 2000’li yıllarda doğan gençler arasına bir araştırma yapıldı. Can Ataklı sonuçları köşesine taşıdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşe yazısında BUPAR şirketi'nin yayınladığı son anketi paylaştı. BUPAR şirketinin önümüzdeki seçimde ilk kez oy kullanacak olan 18 milyonluk genç kitleyi inceleyen araştırmasına ilişkin konuşan Gazeteci Can Ataklı, " Çıkan sonuçlara göre Z kuşağının; Yüzde 90’ı gelecek kaygısı yaşıyor.“Türkiye’nin sorunları nelerdir?” sorusuna gençlerin “yüzde 71.6’sı ekonomi, zamlar, doların yükselmesi, yüzde 12’si eğitim sistemi, yüzde 7.5’i adaletsizlik, yüzde 6.1’i ise ülke yönetimi ve Recep Tayyip Erdoğan” diyor." ifadelerine yer verdi.

 Can Ataklı'nın yazısı şöyle:

"Sarayı üzecek küçük bir Z kuşağı araştırması

Genellikle İzmir ve Ege bölgesindeki araştırmaları ile tanınan 30 yıllık BUPAR şirketi Z kuşağı olarak tanınan 2000’li yıllarda doğan gençler arasına bir araştırma yapmış.

10-13 Şubat İzmir-Ankara-İstanbul’da 15-24 yaş arası 1512 gençle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmadan çok ilginç sonuçlar çıkmış.

Çıkan sonuçlara göre Z kuşağının;

Yüzde 90’ı gelecek kaygısı yaşıyor.

Yüzde 97’si politikacılara ve siyasi partilere güvenmiyor.

Sosyal medya ile ilgilenen gençlerin yüzde 65.7’si hiç bir siyasiyi takip etmiyor ve siyasi figürlerin gençlerin potansiyelini ön plana çıkartmasına engel olduğunu düşünüyor.

“Türkiye’nin sorunları nelerdir?” sorusuna gençlerin “yüzde 71.6’sı ekonomi, zamlar, doların yükselmesi, yüzde 12’si eğitim sistemi, yüzde 7.5’i adaletsizlik, yüzde 6.1’i ise ülke yönetimi ve Recep Tayyip Erdoğan” diyor.

Araştırmaya katılan 1512 gencin yüzde 81’i yoksulluk ve açlık sınırı altındaki hanelerde yaşıyor.

Yüzde 72.3’ü “Fırsatım olsa başka bir ülkede üniversiteye giderim” diyor.

"Araştırmanın sonuna ben de bir hatırlatma ekleyeyim" diyen Ataklı; “Seçimin 2023 yılında olması halinde seçmenin 18 milyonunu oluşturan, yüzde 16’sı ilk defa oy kullanacak Z kuşağından oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

Hastaneden açıklama geldi
Kurban Bayramı'nın ilk gününde acı bilançoyu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
'Terörsüz Türkiye' mesajı verildi
CHP ile AKP arasındaki fark herkesi şaşırttı
İmamoğlu’ndan videolu ‘mega proje’ paylaşımı