Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Koca'nın toplantı sonrası koronavirüs salgınındaki son durumla ilgili açıklama yapıyor.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle oldu:

Halkımızın büyük çoğunluğu ilk günkü hassasiyetle tedbirler almaya devam ediyor. Maske mesafe ve temizlik şartlarına riayet ediyor.

Bir salgınla mücadelede toplumun her ferdinin aynı hassasiyeti göstermesi gerekir. Sizin karşınıza müjdeli haberlerle çıkmayı çok arzu ederdim. Ne var ki hastaların ve yitirdiğimiz canların sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor.

Tatil yerlerinde, eğlence yerlerinde, çarşı pazarda tedbirlere ne kadar uyulduğunu hep birlikte içimiz acıyarak görüyoruz. Düğünlerimiz, nişanlarımız, taziyelerimiz yeni taziyelere kaynaklık eden yerler halini alıyor.

Salgın artarak devam ediyor. Virüs, her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Bu vakalardan dolayı ağır hastalık geçirenlerin, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı artıyor. Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. 

Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği, evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde aylardır eve gidemeyen doktorlarımız hemşirelerimiz, her düzeyde sağlık personelimiz var.

Bu ortamda sağlık kuruluşlarımızda hala şiddete başvuranların olması içimizi acıtıyor, şevkimizi kırıyor. Vatandaşlarımızdan sorumluluk bekliyoruz. Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir bir değil onlarca can yakmaktadır. 

Sağlıkçılarımızın beklentisi alkıştan öte bir hassasiyettir. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef bir artış var. Artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı.

Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 462'ye yükseldi

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak