Şebnem Ferah’ın 6 yıl sonra sahneye dönüşü müzikseverleri heyecanlandırdı, ancak konser biletlerinde yaşanan kriz büyük tepki çekti. 3 Haziran’da İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek konser için satışa çıkan biletler dakikalar içinde tükenirken, binlerce kişi sistemde sıra beklediği halde işlem yapamadı.
Asıl tartışma ise biletlerin tükenmesinin hemen ardından başladı. Resmi satış fiyatı 2 bin 500 TL olan biletlerin, ilan siteleri ve sosyal medya hesaplarında 60 bin ila 80 bin TL arasında satışa çıkarıldığı görüldü. Bazı kullanıcılar, “Konser bileti değil ikinci el otomobil fiyatı” yorumlarıyla duruma tepki gösterdi.
Sosyal medyada çok sayıda kişi, biletlerin gerçek dinleyicilere ulaşmadan organize şekilde toplandığını savundu. Özellikle bot yazılımlar ve toplu alım yapan karaborsacıların sistemi ele geçirdiği iddiaları kısa sürede gündem oldu. Kullanıcılar, satış ekranlarının açıldığı ilk dakikalarda birçok kategorinin “tükendi” görünmesine dikkat çekti.
Tepkilerin odağındaki çevrim içi biletleme sistemi için “Gerçek hayran değil fırsatçılar kazandı” yorumları yapılırken, organizasyon şirketlerine güvenlik ve kimlik doğrulama önlemlerini artırma çağrısı geldi.
Yaşanan büyük talep sonrası ikinci konser ihtimali de kulislerde konuşulmaya başlandı. Ancak binlerce müziksever için gecenin en çok konuşulan konusu, Şebnem Ferah’ın dönüşünden çok karaborsa fiyatları oldu.