Kaymakamlıktan Kazım'a yasak

Arkadaşları ve sevenleri sanatçı Kazım Koyuncu’yu anmak için İstanbul Beşiktaş’ta ‘Kazım İsyandır’ günleri düzenlemek istedi.

‘İnsan Ölür İsyan Yaşar’ sloganıyla bugün Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenmesi planlanan ‘Kazım İsyandır’ etkinliği için resmi başvuru yapıldı. Beşiktaş Kaymakamlığı, Abbasağa Parkı’nda yapılması için başvurulan etkinliğe ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmediğini duyurdu.

Buna karşın Kazım Koyuncu’nun arkadaşları ve sevenleri yasağa tepki gösterdi. Yasağa rağmen Abbasağa Parkı’nda buluşma çağrısı yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dostumuz, ağabeyimiz, yoldaşımız Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 13. yılında yapmak istediğimiz anma etkinliği Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından engellenmiştir. Bu noktada Kazım’ın bütün dostlarını ve sevenlerini; sazını, gitarını, tulumunu, kemençesini alıp yaren (bugün) saat 17:00’da Abbasağa Parkı’na bekliyoruz. ‘Birçok cesur insana ihtiyaç var. Türkiye bunları yetiştirmek zorunda ama en başta sanatçılarını yetiştirmek zorunda’ - Kazım Koyuncu"(Birgün)

Kültür Sanat Haberleri

Muratcan Işıldak’a Dünya Çapında Prestijli TOYP Ödülü
Aydın’ın kalbinde ‘Run Nysa’ etkinliği başlıyor
Başkan Çerçioğlu Aydın’ın kapılarını dünyaya açıyor: Proje yabancı turistlerden tam not aldı
Göktürk bölgesine değer katan kurum...
“Iskalanmış Hayatlar: DOMLAR” ödülle taçlandırıldı!