Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Cannes'te yarışacak

TRT ortak yapımı filmler "Kuru Otlar Üstüne", "Club Zero" ve "La Chimera" festivalin ana yarışmasına seçildi.

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi 76. Cannes Film Festivali'nde yarışacak.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, 16-27 Mayıs'ta düzenlenecek festivalde, TRT ortak yapımı 3 film sinemaseverlerle buluşacak.

"Kuru Otlar Üstüne" ile Avusturyalı ödüllü yönetmen Jessica Hausner'ın "Club Zero" ve İtalyan sinemasının önemli yönetmenlerinden Alice Rohrwacher'in "La Chimera" filmi festivalin ana yarışma bölümüne seçildi.

Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan "Kuru Otlar Üstüne" filmi, dünya prömiyerini de festivalde yapacak.

Haberleri

Gassal dizisinin 2. sezon tarihi ne zaman? Hangi karakterler geri dönüyor? İşte dizisevelerin merak ettiği soruların yanıtı
Şakir Paşa Ailesi yeni bölüm ne zaman? Şakir Paşa Ailesi dizisinin son bölümünde ne oldu? Şakir Paşa Ailesi dizisi gerçek mi?
Netflix'in Top 5 film listesi belli oldu
Joker 2'nin fragmanı gişe rekortmeni Barbie'yi geçti
Sevtap Çapan Kimdir? Sevtap Çapan'ın Biyografisi