Ünlü şairin eşi törenle uğurlandı

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği kurucularından Zühal Tekkanat, 30 Ekim Çarşamba günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği altı yıldır yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev yürüten ve derneğin kurucularından Zühal Tekkanat'ı 30 Ekim Çarşamba günü saat 13:00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde dostlarının ve şiirseverlerin katıldığı törenle uğurladı.

Aydan Ay'ın sunduğu; yakınları, yazar dostları ve dernek yöneticilerinin söz aldığı törende Tekkanat'ın edebiyatçı kişiliğinin yanı sıra insani yönleri üstünde duruldu. Başkan Seyyit Nezir, "Derneğin son altı yıllık atılım döneminde Sevgili Zühal'imizin payı belirleyicidir" dedi. "Cemal Süreya şiirinin geniş kitlelere yayılmasında Tekkanat'ın edebiyat emekçisi olarak yüklendiği işlevin küçümsenemeyeceğini" anımsatan Nezir, "onun şiir ve yazıları kadar, edebiyat emekçisi kişiliğiyle de derneğin önünü aydınlatacağını ve yeni atılımlar için cesaret vereceğini" vurguladı.

KULAKSIZ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı törene çelenk gönderen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı adına Kültür Müdürlüğü görevlisi Fuat Kalyoncu konuşarak, "Kültür ve sanatımıza katkıda bulunan değerli kişilerin unutulmaz çaba ve emeklerini desteklemekten geri kalmayacakları" mesajını verdi.

Daha sonra Kültür Müdürü Dinç Çoban'ın destek mesajını ileten Sabiha Çarmıklı'yı Cengiz Öksüz, Fügen Kıvılcımer, İbrahim Hacıbektaşoğlu, Melahat Babalık, Ali Kandaz, Fatma Başural, Memet Duman, Sevim Yazar, Rasim Savak, Ömer Demircan, Mehtap İskender'in şiir ve konuşmaları izledi. Selahattin Bağdatlı, "edebiyat ve düşün dünyasında benzersiz bir çizgi izleyen Üvercinka'nın yaşatılması için hiçbir özveride kaçınılması gerektiğini" belirtti. Merhumun kızkardeşi Nihal Tekkanat ile Amerika'dan gelen yeğeni Sakıp Seyda da duygulu konuşmalarıyla dinleyenleri etkiledi. Etkinliğin aksamadan gerçekleşmesinde önemli payı olan Kültür Md. görevlisi Gözde Eldemir, tören sonrasında Kadıköy Belediyesi'nin sağladığı aracın organizasyonunu da kusursuz yönetti. Kulaksız Mezarlığı’na giderek oğlu Memo Emrah Seber'le yan yana defnedilen Zühal Tekkanat'a çelenk ve çiçekler taşıyan dernek üyeleri, anı ve konuşmaların ardından, aynı mezarlıkta yatan Cemal Süreya’yı ziyaret ederek usta şairden şiirler okudular, Melahat Babalık, Zühal Tekkanat'ın ağzından, "Sana çiçeklerle geldim" diyerek yeni başladığı şiirini müjdeledi.

Kültür Sanat Haberleri

Muratcan Işıldak’a Dünya Çapında Prestijli TOYP Ödülü
Aydın’ın kalbinde ‘Run Nysa’ etkinliği başlıyor
Başkan Çerçioğlu Aydın’ın kapılarını dünyaya açıyor: Proje yabancı turistlerden tam not aldı
Göktürk bölgesine değer katan kurum...
“Iskalanmış Hayatlar: DOMLAR” ödülle taçlandırıldı!