Televizyoncu ve yapımcı Acun Ilıcalı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı bir video, kısa sürede kamuoyunda tartışma konusu oldu. Ilıcalı’nın üç kızıyla birlikte sohbet ettiği anların yer aldığı paylaşımda, direksiyon başında olan 21 yaşındaki kızı Leyla Ilıcalı’nın kullandığı araçtaki çakar düzeneği dikkat çekti.
Aracın ön camına yerleştirildiği görülen çakar, sosyal medyada “Bu ayrıcalık kime dayanıyor?” ve “Hangi yetkiyle çakar kullanılıyor?” sorularını beraberinde getirdi. Resmi görev ve zorunlu hizmet kapsamında tahsis edilen çakarların, özel bir araca nasıl takıldığı ise belirsizliğini koruyor.
Söz konusu görüntüler, son yıllarda özellikle iş insanları ve ünlü isimler etrafında sıkça gündeme gelen “usulsüz çakar kullanımı” tartışmasını yeniden alevlendirdi. Kullanıcılar, kuralların herkes için eşit uygulanması gerektiğine dikkat çekti.
Mevzuata göre, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yetkisiz şekilde çakar kullananlara 138 bin 172 lira para cezası kesiliyor. İhlalin tekrarı halinde ceza 276 bin 345 liraya yükselirken, sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el konuluyor ve araç 30 gün trafikten men ediliyor.
Görüntülere ilişkin Acun Ilıcalı cephesinden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.