Deniz Zeyrek de Rahmi Turan’ı eleştirdi: ‘Gazeteci belgelere başvurmalıdır’

Sözcü gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, gazetesinin başyazrı olan Rahmi Turan’ı isim vermeden eleştirdi.

Külliye’deki CHP’li iddialarıyla konuşulan Rahmi Turan’ın oluşturduğu gündeme gönderme yapan Zeyrek, bugünkü köşesinde konuyla ilgili şöyle yazdı:

“Her şey önünüzde gerçekleşti. Gelinen noktayı tekrarlamama gerek yoktur sanırım. Ancak, bu olay sayesinde, hepimiz açısından çıkarılması gereken çok önemli dersler var:

DERS 1 (GAZETECİLERE): Gazetecilik temel kuralları olan bir meslek dalıdır. Gazetecilik faaliyeti hataya yer vermez. Bir istihbaratın haber olabilmesi için öncelikle “Ne, nerede, nasıl, ne zaman, neden ve kim (5N1K)” sorularının açık yanıtlarını içermelidir. Gazeteci bu soruların yanıtlarını araştırırken tanıklıklara ve belgelere başvurmalıdır. Toplanan bilgiler kaynağından, gerekirse bir kaç farklı kaynaktan doğrulatılmalıdır.”

Medya Haberleri

KRT TV gibi yapacak: Flash Haber TV'nin yayın hayatı sona erdi!
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Hudutsuz Sevda... İşte yeni dizi!
Kanal D, NOW TV, Star TV… RTÜK ceza yağdırdı!
İbo Show, O Ses Türkiye, Şarkılar Bizi Söyler, Güldür Güldür Show... İşte yılbaşı gecesinin en çok izleneni!
Sözcü TV’de flaş ayrılık: “Yolumuz kalmamış…”