Gazeteci Hakan Aygün tahliye edildi

Sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle tutuklanan gazeteci ve sunucu Hakan Aygün tahliye edildi.

Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklanan gazeteci Hakan Aygün, bugün Bodrum’da görülen duruşmada tahliye edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde teknesinde 2 Nisan'da gözaltına alınan Aygün, 3 Nisan'da savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle Bodrum adliyesine sevk edilmiş, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Hakaret” iddialarından tutuklanmıştı.


 
Aygün, gözaltına alınması öncesi Twitter hesabından söz konusu tweet'i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti. Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, "ibanlı-imanlı" esprisinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söylemişti.

Medya Haberleri

Kim Milyoner Olmak İster’de Sunucu Değişikliği: Oktay Kaynarca’nın Yerine Cem Öğretir Geliyor
Cem TV fişi çekti: “Biz yeniden yayına başlayana kadar artık yok”
İngiliz radyosundan akılalmaz hata: Kral Charles’ın öldüğünü duyurdular
KRT TV gibi yapacak: Flash Haber TV'nin yayın hayatı sona erdi!
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Hudutsuz Sevda... İşte yeni dizi!