Hangi gazeteciler 212'li olmamasına rağmen aşı olabiliyor?

Haberciler Platformu 212'li olmayan gazetecilerin de aşılanması için İletişim Başkanlığı ile görüşmeler yürüttüklerini belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı'nın yalnızca basın kartlı gazetecilere aşıda öncelik vermesi tepkilere neden olmuştu. Haberciler Platformu 212'li olmayan gazetecilerin de aşılanması için İletişim Başkanlığı ile görüşmeler yürüttüklerini açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs Covid-19 aşılama programının öncelikli grubuna gazetecileri de dahil etmişti. Ancak bu gruba alınan gazetecilere basın kartı şartı konulmuş ve bu uygulama medyada büyük tepki toplamıştı.


 
Geçtiğimiz nisan ayında Haberciler Platformu'ndan gazeteci Mehmet Altunışık ise 212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi olmayan ve basın kartı taşımayan gazetecilerin de aşılanması için İletişim Başkanlığı ile görüşmeler yürütmeye başladıklarını, mayıs ayı içerisinde de aşılama çalışmalarının başlayacağını duyurmuştu. Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; bu uygulama mayısın ilk haftalarından itibaren hayata geçirilmeye başlandı.

İnternet sitesi, gazete ve televizyon kurum yetkililerinin Sağlık Bakanlığı'na sundukları listelere göre yapılan aşılama programında, pek çok medya kurumundan gazeteci ilk doz aşılarını oldu. İşte, 212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi olmayan gazetecilerin aşı programına alındığı kurumlardan bazıları:
 
DW Türkçe

TELE 1

Medyascope

Günaydın
 
BirGün

Evrensel

Duvar

T24

Artı Gerçek

Medya Haberleri

KRT TV gibi yapacak: Flash Haber TV'nin yayın hayatı sona erdi!
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Hudutsuz Sevda... İşte yeni dizi!
Kanal D, NOW TV, Star TV… RTÜK ceza yağdırdı!
İbo Show, O Ses Türkiye, Şarkılar Bizi Söyler, Güldür Güldür Show... İşte yılbaşı gecesinin en çok izleneni!
Sözcü TV’de flaş ayrılık: “Yolumuz kalmamış…”