‘Kadın cinayetlerini önlemek için muhafazakârlara dur demek şart’

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye’de artan kadın cinayetlerini köşesine taşıdı.

Cinayetleri önlemek için yapılması gerekenleri on madde halinde sıralayan Ahmet Hakan, “Kadınlar can verirken ‘Aile ölüyor aile! Biz asıl aileye sahip çıkalım’ diyen bazı muhafazakârlara ‘dur’ demek şart” tespitinde bulundu. Ahmet Hakan’ın köşesinde şu satırlar yer aldı:

BİR: “O saatte orada ne işi varmış” şeklinde özetleyebileceğimiz, katillere gerekçe üreten her türlü kepazelikle ölümüne mücadele ŞART.

İKİ: Israrlı takip olmadığında paçayı kurtaracak olan kadın katillerinin üzerinde her türlü medya baskısı uygulamak ŞART...

ÜÇ: Katilleri savunan avukatların “Maktul de aranmış ama...” türü aşağılık savunmalarına karşı topyekûn seferberlik ŞART.

DÖRT: Ölümle tehdit edilen kadınları katilleriyle uzlaşmaya gönderen resmi makamlara “hop” demek ŞART.

BEŞ: Kadınlar can verirken “Aile ölüyor aile! Biz asıl aileye sahip çıkalım” diyen bazı muhafazakârlara “dur” demek ŞART.

ALTI: “Ya benimsin ya kara toprağın” adı verilen yeryüzünün en şerefsiz felsefesini darmadağın etmek ŞART.

YEDİ: Psikopat katillerin kolayca firar edip avlanmaya çıkabildikleri açık cezaevleri meselesine esaslı bir neşter atmak ŞART.

SEKİZ: Kadınların kendi güvenliklerini kendilerinin sağlamaları için ne gerekiyorsa yapılması ŞART.

DOKUZ: Efelenmelere, kontrolsüz öfkelere, psikopatça heveslere dayalı olan erkeklik anlayışını yıkmak ŞART.

ON: Öldürülen kadınların ardından sosyal medyada “Oh olsun, şunun kıyafetine bak” falan diye yazanlara katil adayı muamelesi yapmak ŞART.

Medya Haberleri

KRT TV gibi yapacak: Flash Haber TV'nin yayın hayatı sona erdi!
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Hudutsuz Sevda... İşte yeni dizi!
Kanal D, NOW TV, Star TV… RTÜK ceza yağdırdı!
İbo Show, O Ses Türkiye, Şarkılar Bizi Söyler, Güldür Güldür Show... İşte yılbaşı gecesinin en çok izleneni!
Sözcü TV’de flaş ayrılık: “Yolumuz kalmamış…”