700 bin liralık otomobil 200 bine satılıyor!

Sosyal medyayı kötü amaçlar için kullananların sayıları her geçen gün artıyor. Özellikle Facebook ve Instagram’da yasa dışı olarak otomobil, kamyon, traktör, kamyonet satışları gerçekleşiyor.

Hacizli olan araçlardan ümidini kesen sahipleri, aracı belgesiz olarak resmi hiçbir işlem yapmadan sosyal medya sitelerinde satışa çıkarıyor. Yüzbinlerce lira olan araçlar 20-30 bin lira gibi rakamlara satılıyor.

Bu işlem sonrasında haciz koyan taraf ve alıcı mağduriyet yaşayabiliyor. Haciz koyan taraf alacağını alamadığı gibi hacizli aracı da bulamıyor.

Satın alan kişi de aracı kullanacaksa herhangi polis uygulamasında yasa dışı yolla aldığı aracı bağlanabiliyor.

PARÇALIYORLAR

Hacizli araçları alan kişiler genellikle trafikte kullanmayıp parçalamaya yöneliyor. Yasa dışı şekilde parçalanan aracın parçaları hurdacılarda çıkma parça olarak satışa çıkıyor.

Başka bir yöntem de kazalı aracı olan kişiler birebir aynı marka ve modelde hacizli aracı alarak şase numaralarını değiştirip aracın komple kasasını kazalı araçla değiştiriyorlar. Bu da kanunlara göre suç sayılıyor. Böylece kazalı araç üzerine hem hasar çıkmıyor hem şase numarası yasa dışı şekilde change ediliyor hem de satılırken alıcı taraf yanıltılıyor.

Otomobil Haberleri

450 bin TL'ye sıfır otomobil çılgınlığı! Sen ne yaptın...
Skoda, Egea'dan bile ucuz sıfır SUV otomobille piyasada!
Enişteleri miyavlatacak haber! Doblo yerine artık o var
Türkiye'de yılın otomobili hangisi olacak? İşte adaylar!
Skoda indirdi! Gören gözler şok oldu