Koç Holding'ten otomobil deviyle anlaşma

1968 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan TOFAŞ; Opel, Peugeot ve Citroen'in üreticisi olan Stellantis Europe ile anlaşma imzaladı.

TOFAŞ; Opel, Peugeot ve Citroen'in üreticisi olan Stellantis Europe ile anlaşma imzaladı. Fiat markası için üretilen ve anlaşma çerçevesinde yer alan araçların Türkiye'de dağıtım hakkının Tofaş'a verildiği duyuruldu.

KAP AÇIKLAMASI GELDİ

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklaması şöyle;

Anlaşmanın detaylarının paylaşıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"1 Mart 2023 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında, şirketimiz ile Stellantis Europe arasında Stellantis markaları FIAT, Opel, Citroën, Peugeot için öngörülen yeni 'K0' modelin hafif ticari araç ve Combi versiyonlarının çoklu enerji platformlarında Stellantis lisansı ile Türkiye'de üretim hakkının Tofaş'a verilmesine ve üretilen araç ile yedek parçaların satış koşullarının belirlenmesine yönelik olarak bir 'üretim sözleşmesi' ile Stellantis Grubu'na ait fikri ve sınai mülkiyet haklarının kullanılmasına ilişkin bir 'lisans sözleşmesi' imzalanmıştır."

Otomobil Haberleri

2026 TOGG Kampanyası başladı: 471 bin TL yeterli!
Çok ucuzdu, sevilen otomobiller arasındaydı: satışları durduruldu!
Araç sahiplerine kritik uyarı: UTTS için süre daralıyor, cezalar kapıda
Hurda Araçlara ÖTV Muafiyeti: Yeni Yasa Çıkıyor mu?
Otomotiv devi üretime ara verme kararı aldı!