6 aday netleşti... Bağış peşindeler

Cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak 6 aday netleşti. Şimdi kampanyanın finansmanı için bütçe yapılıyor. Seçim harcamalarında ‘’Bağış’’ önemli bir gelir kapısı olacak. Adaylara makbuz karşılığı 2 bin TL bağış yapılabilecek. Banka hesaplarına ise bir kişi en fazla 13 bin 916 lira yatırılabilecek.

İlk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a 55 milyon 260 bin lira, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na 8.5 milyon lira, dönemin HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a ise 1 milyon 213 bin TL bağış yapılmıştı. Bu seçimde de adaylar, 14 Mayıs tarihinden itibaren banka hesaplarında bağış toplayabilecek.

SADECE TC VATANDAŞLARI

Siyasi partiler kendi adaylarına seçim kampanyaları için para yardımında bulunamayacak. Bağış kampanyası düzenlemek zorunda kalacak olan adayların, yurt gezileri ve miting finansmanları da, vatandaşlardan gelen yardımlar ile olacak. Bağışçıların isimleri ve hangi adaya ne kadar bağış yaptıkları da açıklanacak.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişilerden yardım ve bağış alınabilecek. Yabancı devletlerden, uluslar arası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım toplanamayacak.
 

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?