AKP ile anlaşamayan HÜDA-PAR: Cumhur ittifakı artık rakibimizdir

HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran’daki 27’nci Dönem Milletvekili seçimlerinde AKP'yle ‘listeler konusunda’ anlaşamadıklarını söyleyerek AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı’na rakip olduklarını açıkladı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, 24 Haziran’daki 27’nci Dönem Milletvekili seçimlerinde AKP'yle ‘listeler konusunda’ anlaşamadıklarını söyleyerek AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı’na rakip olduklarını açıkladı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz katıldığı bir televizyon programında, “Kürt meselesi ulus devletin dayatmalarının sonucu ortaya çıkmıştır, hatalar devam ediyor, dil ve kimliğin üzerindeki yasaklamalar devam ediyor” ifadesini kullandı.

Yavuz, Hizbullah bağlantısı sorusunu, “Bağımsız ve bağlantısız hareketiz. Türkiye’nin yakın tarihi içerisinde geldiğimiz zaman dilimi çok da normal değil. Biri birini tetikleyen olaylar zinciri. Bir normalleşmenin yaşanması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde cevaplandırdı.

Mehmet Yavuz HDP ile yaptıkları görüşmeyi de anlatırken, “Sadece ittifak gündemi ile randevu talep etmedik. HDP ile görüşme isteğimizde bir ittifak düşüncesi yoktu. Seçim dönemlerinde çatışmalar meydana geliyor. Bunların meydana gelmemesi için tüm partilerden randevu talep ettik” ifadesini kullandı.

Politika Haberleri

Seçmenin yüzde 55,8’i Gürsel Tekin’in yönetimini başarılı buluyor
CHP'den çiftçiyi destekleme vurgusu: 'Yeni bir düzen inşa edeceğiz'
Sosyal medyada gündem olmuştu! Milyonluk Rolex paylaşımı sonrası AKP’li Gençlik Kolları Başkanı istifa etti
Saray’dan yeni anayasa sinyali
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Suriye mesajı: “Türkiye, Orta Doğu’da barışın kurucu gücü olmalı”