AKP’li başkandan 1 milyarlık skandal!

AKP'li Menderes Türel'in CHP'li Yarkadaş'a verdiği cevap 1 milyarlık tartışmanın fitilini ateşledi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş ile AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel arasındaki tartışma, belediyenin borçları konusunda yeni bir tartışma başlattı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Yarkadaş, Twitter hesabında "Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 4 milyar borçlu ve 2033 yılına kadar ipotekli olarak devredecek. Pazartesi günü yapılacak olan devir teslim törenine de katılmayacak" diye yazdı.

BORÇ NE KADAR?

AKP'li Türel bu tweet üzerine yazılı bir açıklama yaparak, "4-5 milyar borcumuz var ama bu borç hizmet için yapıldı" ifadesini kullandı.

'ARADAKİ FARK BİR MİLYAR'

CHP'li Yarkadaş, bunun üzerine 'Torba Nöbeti'ne katıldığı Kadıköy İlçe Seçim Kurulu'nun önünden Türel'e yanıt verdi. Yarkadaş, gazetecilerin sorusu üzerine "Türel'in açıklaması, Antalya'nın nasıl gayri ciddi bir şekilde yönetildiğinin ifadesidir. Türel, '4-5 milyar borcumuz var' diyerek, aradaki 1 milyarlık, eski parayla 1 katrilyonluk farktan çekirdek parası gibi bahsediyor" tepkisini gösterdi. 

'AÇIKLA TÜREL'

Menderes Türel'i belediyenin borçlarınının tamamını kalem kalem açıklamaya davet eden Yarkadaş, "Bunu bilmek Antalya halkının en doğal hakkıdır" dedi.

Türel'in açıklamasında yeni Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'e aba altından sopa gösterdiğine de dikkat çeken Yarkadaş, "Türel, başkanımızı 'Hizmet veremezsiniz, Mart'ın sonu puslu ve yağmurlu' diyerek tehdit ediyor. Bu anlayışın demokrasiyle bir ilişkisi yoktur" diyerek eleştirdi.

'SEÇİMLERİ YENİLETMEK İSTİYORLAR'

CHP'li Yarkadaş açıklamasında AKP'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yanı sıra, 100 ilçedeki seçimleri tekrarlatmak için formül aradığını da ekledi. 

'İMAMOĞLU HER GÜN YENİDEN SEÇİLİYOR'

Yarkadaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun yedi günden bu yana her sabah yeniden seçildiğini de sözlerine ekledi. CHP'li Yarkadaş, "AKP'ye oy veren parti teşkilatı, bu nöbetlere katılmıyor. Çünkü onlar da ellerindeki tutanaklara bakıp İmamoğlu'nun kazandığını görüyor" dedi.

Nöbete katılan yurttaşlar da "Yeter artık mazbatamızı verin" diyerek tepkilerini ifade etti.

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?