AKP'li Şahin: Başkanlık, diktatörlük değildir

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Başkanlık sistemini bazıları diktatörlük olarak değerlendiriyor. O zaman ABD diktatörlükle yönetiliyor demektir. Obama ve daha önceki başkanlar diktatör demektir. Bu tabii gerçeklerle bağdaşmıyor" dedi.

Karabük Halk Sağlığı bünyesinde hizmete giren Mobil Meme Kanseri Tarama ve Rahim Ağzı Kanseri Tarama araçlarının devir teslim töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şahin, Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye bunu tartışacak. Sayın Bahçeli aslında, 'Şu anda Türkiye'de fiilen Başkanlık sistemi adeta uygulanıyor. Buna bir şekilde son vermek lazım. Nasıl son verilir? Halka götürülür, halka sorulur. Millet benimsiyorsa bu sisteme geçilir. İstemiyorsa da bu tartışma biter.' demek istedi diye düşünüyorum. Kendisi, 'Biz parlamento sisteminden yanayız' diyor. Ama bu konudaki nihai kararı da doğru şekilde millete bırakıyor. Partimizin yetkilileri bir anayasa değişikliği teklifinin çok kısa sürede Meclis Başkanı'na verilebileceğini ifade etti. Demek ki 'Önümüzdeki haftalarda biz yeni bir anayasadan ziyade bir anayasa değişikliği teklifini Meclis olarak gündemimize alacağız' anlamına geliyor bu açıklamalar. Bundan korkmamak lazım. Kararı millet verecekse bundan niye çekiniyoruz biz?"

 

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?