CHP İzmir'e Hüseyin Mutlu Akpınar'mı?

Posta gazetesin'den Hakan Çelik yazdı...Kılıçdaroğlu ne yapacak?

Seçimlere az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir büyükşehir belediye başkanı hâlâ belli değil. İstanbul’da da ilçeler için aynı şeyi görüyoruz.

Bu durum CHP’lilerin sabırsızlanmasına ve tepki göstermelerine neden oluyor. Ben bu eleştirileri haklı buluyorum fakat bir taraftan da Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden zorlandığını anlamaya çalışıyorum. Kılıçdaroğlu CHP’nin kalesi olarak görülen İzmir konusunda “Bu kadar düşünüp bu ismi mi çıkardınız?” tepkisiyle karşılaşmamak için çok boyutlu bir karar alma süreci izliyor. Hemen hatırlatayım, Ankara ve İstanbul adayları üzerinden parti tabanı ve teşkilatlarında tartışmalar hâlâ devam ediyor. Ankara’da milliyetçi ve ülkücü tabanla birlikte anılan Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi “CHP başkentte sosyal demokrat bir aday bulamadı mı?” tepkisinin gelmesine neden olmuştu. Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde başarılı bulunuyor olmasına karşın az tanınması, partinin sol kanadından güçlü destek görmemesi dezavantajlar olarak sıralanıyor. Üstelik AK Parti adayı Binali Yıldırım olmuşken.

Muharrem İnce ve sokakta ciddi karşılığı bulunan Gürsel Tekin’in farklı gerekçelerle İstanbul’da aday gösterilmemesi “Acaba İzmir adayı ne kadar isbaetli olacak?” sorularının sorulmasına neden oldu. İzmir için mevcut başkan Aziz Kocaoğlu yeniden adaylık sinyali vermiş durumda. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın adı adaylar arasında geçiyor. Ben bu süreçte birçok dengeyi gözeten Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir isim arayışında olduğunu duyuyorum. Çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar aranan aday olabilir.

Politika Haberleri

12. Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu! Sistem baştan aşağı değişiyor
CHP’de “Olaysız” devir teslim: Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı alkışlarla asıldı! “Arınacağız” pankartı dikkat çekti
Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 39 kişi adliyeye sevk edildi
Cemil Tugay: ‘Yeni parti bir an önce kurulmalı’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Benden arınmayı yapacağım diye korkuyorlar