CHP'de gözler Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde

25-26 Temmuz'da yapılacak CHP'nin 37. Olağan Kurultayı öncesinde gözler Genel Başkan adayları ve PM listesine aday olacak isimlere çevrildi.

Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi anahtar listesinin kaç kişilik ve kimlerden oluşacağı ise merak konusu...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 37. Olağan Kurultay haftasonu gerçekleşecek.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olarak "Gelecek için Biz" hareketinden CHP PM Üyesi İlhan Cihaner, Mersin Eski Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve CHP kurultay onur üyesi Prof.Tolga Yarman aday adayı olarak çıkacaklar. Aday adayları Parti Meclisi üyelerinin % 5'nin imzasını bulması halinde aday olabilecekler.

KILIÇDAROĞLU ATICI İÇİN İMZA VEREBİLİR

Gazete Kritik'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda tek aday olarak çıkmak istemediğini, bunun için kendisinden imza isteyen Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'ya kendisinin veya kurmayalarının imza verilebileceğini ve iki adaylı bir yarışın olabileceği ifade ediliyor.

ANAHTAR LİSTE MERAKI

Kılıçdaroğlu seçilmesine kesin gözü ile bakılırken dikkatler Parti Meclisi'ne girecek isimlere yöneldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun  anahtar listesini nasıl şekillendireceği merak konusu. Anahtar listesindeki hangi isimler olacak? Anahtar liste 52 ,70 veya 104'lük mü olacak? En çok merak edilen sorular arasında yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU İLLERE GÖRE DENGE GÖZETECEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir önceki kurultayda İstanbul ve Ankara ağırlıklı bir anahtar liste yapmıştı.52 kişilik anahtar listesinde 15 kişi İstanbul'dan yer alırken BYKP Anahtar listesi ise de İstanbul ağırlıklı bir liste şeklindeydi.

36. Kurultay'da Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik PM Anahtar Listesinin illere göre dağılımı:

Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Oğuz Kaan Salıcı, Sezgin Tanrıkulu, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Ali Rıza Yılmaz,Pınar Uzun, Mehmet Bekaroğlu,Ünal Çeviköz,  Emine Gülizar Emecan, Aykut Erdoğdu, Gökçe Gökçen, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli (İstanbul); Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Ekrem Kerem Oktay, Ali Öztunç,Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ali Hikmet Akıllı, Tekin Bingöl, Celal Çelik, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Ali Haydar Hakverdi,Yıldırım Kaya (Ankara); Selin Sayek Böke, Umut Tekin, Mehmet Ali Çelebi, Sevda Erdan Kılıç (İzmir);Faik Öztrak (Tekirdağ); Seyit Torun (Ordu); Gamze Pamuk Ateşli, Orhan Sarıbal (Bursa); Çetin Osman Budak (Antalya); Muharrem Erkek (Çanakkale) ; Ayça Taşkent (Sakarya), Bülent Ecevit Tatlıdil (Konya); Bülent Tezcan (Aydın); Gülçin Timur (Hatay); Öztürk Yılmaz (Ardahan) Veli Ağbaba (Malatya) Haydar Akar (Kocaeli) Erbil Aydınlık (Şanlıurfa)  Gülizar Biçer Karaca (Denizli) Fatma Güner (Mersin) Yavuz Karan (Trabzon) Emre Çam ( Yurt Dışı Örgütleri)

Kılıçdaroğlu'nun BYKP Anahtar Listesi:

Zeki Kılıçaslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Onur Akın, Ayşe Eser Danışoğlu,Yunus Emre (İstanbul) Murat Emir, Ali Rıza Erbay (Ankara), Ömer Fethi Gürer(Niğde),Lale Karabıyık (Bursa) 

MUHALEFETİN AMACI TEK ANAHTAR LİSTE

CHP'de muhalif hareket parçalı bir halde yer alırken ortak görüş ise tek bir anahtar liste ile Kılıçdaroğlu'nun PM listesini delmek olacak." Gelecek İçin Biz" hareketi, Muharrem İnce ve Fikri Sağlar gibi isimlerin tek anahtar liste konusunda uzlaşmaya varması bekleniyor.

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?