CHP'de sıcak saatler

2018 yılının büyük bölümünü parti içi tartışmalarla geçiren CHP, 2019’da tüm kadrolarıyla yerel seçim başarısına kilitlendi

CHP, yeni yılın ilk dört gününde yoğun bir gündem yaşayacak. Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın çarşamba ya da perşembe İYİ Parti kurmaylarıyla son bir toplantı gerçekleştireceği ve ortaya çıkacak tablonun genel başkanlara sunulacağı öğrenildi.

Görüşmelerde şu ana kadar gelinen aşamada ise en az 16 ilde daha iş birliği kararı alındığı belirtiliyor. İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta da çıkarmayacağı öğrenildi. İYİ Parti’nin bunlara ek olarak; Bolu, Kırşehir ve Sivas’ta da aday çıkarmayacağı kaydedildi.

CHP’nin ise buna karşılık; Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye’de İYİ Parti adaylarını destekleyeceği bildirildi. Bu 16 ilin yanında, Afyonkarahisar ve Elazığ’da da İYİ Parti adaylarının desteklenmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

MYK’dan sonra PM

CHP’de yılbaşı nedeniyle ertelenen MYK toplantısının da çarşamba ya da perşembe gerçekleştirilmesi bekleniyor. Daha önce dört grup halinde 530 adayını açıklayan CHP, 4 Ocak’ta düzenlenecek PM toplantısında, “beşinci grup” adaylarını ilan edecek. Toplantıda, İzmir, Mersin ve Bursa adaylarının yanı sıra çok sayıda il ve ilçe adayı da belirlenecek.

CHP içinde, adayının kim olacağı en fazla merak edilen kent ise İzmir

Kulislerde, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in aralarında Kamil Okyay Sındır'ın da bulunduğu bazı İzmir milletvekillerinin ismi adaylıkta geçiyor.

Bursa adayının Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olması kesinleşirken, Mersin’de ise eski milletvekilleri Vahap Seçer ve Serdal Kuyucuoğlu arasında bir tercih yapılacağı belirtiliyor.

Politika Haberleri

CHP’li Türeli’den ekonomi çıkışı: “Türkiye çoklu bir kriz içinde”
Bolu Belediyesi'ne 'hayalet araç' operasyonu: 22 gözaltı kararı!
Melih Gökçek'ten yeni açıklama: 'FETÖ'nün ölüm listesindeyim'
CHP Grup Başkanı Öztrak: AK Parti’nin 25 Yıllık Karnesi Kırıklarla Dolu
Seçmenin yüzde 55,8’i Gürsel Tekin’in yönetimini başarılı buluyor