CHP'den kurultay açıklaması

CHP'li Salıcı, "Bilim kurulunun tavsiye kararlarına göre hareket edeceğiz." dedi.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Bilim kurulunun tavsiye kararlarına göre hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni Soluk’tan Münevver Metin’in Hafıza Günleri isimli söyleşilerinin konuğu olan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Salıcı, CHP Kurultayı ile ilgili, “Yalnızca delegelerimizin katılımıyla yapsak bile, delege sayımızın 1.362 olduğu dikkate alınınca, minimum 2.500 kişilik bir organizasyondan bahsetmiş oluruz ki; virüs tehdidinin yaşandığı şu günlerde bu sayıda insanı bir araya getirmek çok tehlikeli…” dedi.

CHP kurultayı olacak mı, olursa hangi koşullarda olacak?

Virüs salgını nedeniyle kurultayın ne zaman ve ne şartlarda olacağına bilim kurulunun tavsiyeleri üzerine karar vereceğiz. Konuya ilişkin bilimsel görüşü dikkate almadan siyasi kararlar alırsak binlerce vatandaşımızın ve parti üyemizin sağlığını tehlikeye atmış oluruz. Kurultayımızı seyirci kabul etmeden, yalnızca delegelerimizin katılımıyla yapsak bile, delege sayımızın 1.362 olduğu dikkate alınınca, minimum 2.500 kişilik bir organizasyondan bahsetmiş oluruz ki; virüs tehdidinin yaşandığı şu günlerde bu sayıda insanı bir araya getirmek çok tehlikeli… Bu yüzden bilim kurulunun tavsiye kararlarına göre hareket edeceğiz.

Politika Haberleri

CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"
Üsküdar'da kritik seçim sonuçlandı: CHP ve Yeni Parti katılmadı, yeni başkanvekili belli oldu
Milas Belediyesi’ne operasyon: Başkan Fevzi Topuz ve oğlu dahil 29 gözaltı
CHP’li Cemal Canpolat’tan dikkat çeken çıkış: “Yanlış yapan bizden olsa bile yanlış diyeceğiz”