CHP'li Gürsel Tekin'den İBB'ye adaylık açıklaması

CHP İstanbul milletveki Akif Hamzaçebi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediğini açıklamasının ardından bir açıklama da CHP İstanbul milletveki Gürsel Tekin'den geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin  '2019'da CHP'nin İBB adayı olacak mısınız?' sorusunu yanıtladı. Tekin kesin bir cevap vermese de açık kapı bıraktı; “Partim isterse aday olurum” dedi.

Tekin adaylık için Gazete Damga'dan Mehmet Mert'e şu açıklamayı yaptı:

Bizim aday yarışı içinde olmamız mümkün değil. CHP'de at yarışı gibi Ahmet mi, Mehmet mi aday olacak süreci hoş olmaz. Herkesin umutla baktığı CHP için bu tutum hayal kırıklığı olur. Eğer partim; 'Sana bir görev düşüyor' derse o görevi alırım, aday olurum. Ama arkadaşlarımla kavga ederek bir yere gelmek taraftarı değilim. Bakın Adana'yı, Mersin'i, Denizli'yi bu parti içi rekabet dolayısıyla kaybettik. Bu süreçte parti içinde ben değil biz demek lazım.

Politika Haberleri

CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"