CHP’li Mehmet Bekaroğlu: Metin Akpınar’ı da kınıyorum

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu "Metin Akpınar'ı kınıyorum, sözlerine katılmıyorum; ama Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra onu mahkemeye gönderenleri de kınıyorum" dedi.

Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılması, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında gerginliğe yol açtı.

Komisyonda, HDP’li Garo Paylan, bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle Metin Akpınar’ın, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla apar topar gözaltına alındığını belirterek, “O video bir demokrasi çağrısıdır. Metin Akpınar bir uyarı yapmıştır” dedi. Garo Paylan’ın sözlerine tepki gösteren AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Uyarı yok, talep var talep” dedi. CHP ve HDP’li milletvekillerinin Metin Akpınar’ı savunan sözleri, AKP’li milletvekillerinin tepki göstermesine neden oldu.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in “Mecliste, bu çatı altında böyle konuşmanızı esefle kınıyorum. Biz neredeyiz? Bu konuşmayı nerede yapıyorsunuz? Milletin Meclisinde demokrasiyi savunacağınız yerde konuştuğunuz şeylere bakın. Meclisimizde çok talihsiz bir an. Darbeyi savunamazsınız burada” sözlerine karşılık Paylan da, “Sanki bu ülkede hiç darbe olmamış, hiç darbe girişimi olmamış gibi konuşuyoruz. Lanet olsun darbelere. Metin Akpınar’ın konuşmasını dikkatle dinleyin” diye konuştu.

‘İKİSİNİ DE KINIYORUM’
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da “Metin Akpınar’ı kınıyorum, sözlerine katılmıyorum; ama Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra onu mahkemeye gönderenleri de kınıyorum. İkisini de kınıyorum” dedi.

Tartışmalar milletvekilleri arasında devam edince, Komisyon Başkanı Sadi Bilgiç toplantıya ara verdi.

Politika Haberleri

AKP Sözcüsü Çelik, partisinin 'cumhurbaşkanı adayını' açıkladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Türeli'nin babasının cenaze törenine katıldı
Hacı Bektaş’ta konuşan Cemal Canpolat: Bu coğrafya halen zulme direniyorsa Hüseyin’in kararlılığındandır!
İngiltere Başbakanı Keir Starmer istifa etti
12. Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu! Sistem baştan aşağı değişiyor