CHP'li vekil Köse: Davam olsa AKP'li avukat tutarım

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, yargının politize olduğunu belirterek, "Herkes önemli davalarında AKP'li avukat arıyor, önceden cemaatçi avukat arıyorlardı, şimdi AKP'li avukat arıyorlar. Benim de bir davam olsa ben de AKP'li avukat tutacağım" dedi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, hakimlik sınavında başarılı olabilmek için en az 70 puan alma zorunluluğu getiren kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde söz alan CHP'li Köse, mülakat sınavlarının da kayıt altına alınmasını istedi.

'YARGI ÇOK POLİTİZE OLDU'

Köse, "Yargı çok politize oldu. Herkes önemli davalarında AKP'li avukat arıyor, önceden cemaatçi avukat arıyorlardı, şimdi AKP'li avukat arıyorlar. Benim de bir davam olsa ben de AKP'li avukat tutacağım. Çünkü bir şekilde etkileyebiliyorlar. Bu gözle görülür hale geldi. İktidar kendisine yakın insanları belli yerlerde görmek ister ama bu, yargının en alt basamağına kadar sirayet etmemeli" diye konuştu.

Politika Haberleri

Seçmenin yüzde 55,8’i Gürsel Tekin’in yönetimini başarılı buluyor
CHP'den çiftçiyi destekleme vurgusu: 'Yeni bir düzen inşa edeceğiz'
Sosyal medyada gündem olmuştu! Milyonluk Rolex paylaşımı sonrası AKP’li Gençlik Kolları Başkanı istifa etti
Saray’dan yeni anayasa sinyali
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Suriye mesajı: “Türkiye, Orta Doğu’da barışın kurucu gücü olmalı”