CHP'nin adayı Erdem Gül'den 'neden Ankara değil, Adalar' sorusuna yanıt

“Yerel yönetim deyince akla inşaat geliyor, derdim inşaatçı olmak, müteahhit olmak değil. İnsanlara yaşam alanı açmak gibi bir sorunumuz var...”

CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, T24’te Şirin Payzın’ın soruların yanıtladı.

Erdem Gül, "Neden Ankara'dan Adalar'a aday oldun" sorusuna "Klasik bir siyasetçi olsam Binali Yıldırım İstanbullu değil Erzincanlı derdim ama bunu demeyeceğim, bir gazeteci olarak Türkiye’nin sorunlarını bilmek zorundayım. Ada’nın sorunlarını da biliyorum" yanıtını verdi.

Şirin Payzın Erdem Gül’e, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok sevdiği için aday yaptığı” iddialarını da sordu. Gül’ün yanıtı “Sayın Kılıçdaroğlu'nun tüm toplum kesimlerine seslenme siyasetini ben gazeteciyken de savunuyordum” oldu.

Adalar'da hiçbir mal varlığının olmadığını belirten Erdem Gül, “Yerel yönetim deyince akla inşaat geliyor, derdim inşaatçı olmak, müteahhit olmak değil. İnsanlara yaşam alanı açmak gibi bir sorunumuz var” dedi.

Cumhuriyet'in bütün değerlerine sahip çıktığını da belirten Gül, “bütün fikirlerin ifade alanı bulmasını önemsiyorum. Hayata özgürlükçü bakıyorum” diye konuştu.

Politika Haberleri

Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"
Üsküdar'da kritik seçim sonuçlandı: CHP ve Yeni Parti katılmadı, yeni başkanvekili belli oldu