Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te Suriyeli sığınmacılar için verilen iftarda konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Bakanlığımız bir ofisle bu yardımı yapacak; bu vatandaşlığı kardeşlerimize vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu, bizim kardeş olarak gördüğümüz, bizi kardeş olarak gören herkesin yaşadığı yerleri içine alır. Dolayısıyla Suriye'den gelen kardeşlerime diyorum ki biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz, siz de bizi kardeş olarak görüyorsanız vatanınızdan uzak değilsiniz sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusunda ise şunları söyledi:
"Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz."

Politika Haberleri

CHP’de İzmir mesaisi: Kemal Kılıçdaroğlu’na coşkulu karşılama
Ahmet Davutoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ifadesi ortaya çıktı
CHP’li Türeli’den ekonomi çıkışı: “Türkiye çoklu bir kriz içinde”
Bolu Belediyesi'ne 'hayalet araç' operasyonu: 22 gözaltı kararı!