Erdoğan: İlla da burs demeyin!

AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım itibarıyla göreve başlayan AK Parti iktidarının 17'nci yılına girdik. Milletimiz her seçimde tercihini AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini göstermiştir.

Eğitim davası, bu ülkenin asırlardır tartıştığı ancak bir türlü netice alamadığı bir mesele; eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkararak bütçede ilk sıraya yükselttik.

(Kılıçdaroğlu'na) Çıkmış, 'Öğretmenler açıkta, sınıflar boş' diyor; dünyadan haberi yok.

Sınıf mevcudu ortalama 30, 166 milyon kitabı öğrencilerimize ücretsiz dağıttık.

Üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 7 milyon 600 bine ulaştırarak, neredeyse her evladımız için eğitim kapısının açık kalmasını sağladık. Üniversite sayısını 75'ten 206'ya çıkardık. Biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız.

Bazı öğrencilerimiz illa da burs diyor. Ya evladım, bak sen krediye de müracat etsen şunu bilesin ki faiz uygulaması yok, size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda bunu devlet senden tahsil edecek. İster bursa, ister krediye müracat et ama et. Bay Kemal’e bunları sorun bilmez.

Ayrıntılar geliyor...

Politika Haberleri

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ifadesi ortaya çıktı
CHP’li Türeli’den ekonomi çıkışı: “Türkiye çoklu bir kriz içinde”
Bolu Belediyesi'ne 'hayalet araç' operasyonu: 22 gözaltı kararı!
Melih Gökçek'ten yeni açıklama: 'FETÖ'nün ölüm listesindeyim'
CHP Grup Başkanı Öztrak: AK Parti’nin 25 Yıllık Karnesi Kırıklarla Dolu