Amerikan NBC televizyonuna konuşan Esad, “Putin ya da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un kendisine Suriye’deki geçiş döneminden bahsedip bahsetmediğine” ilişkin bir soru üzerine, “Bununla ilgili tek kelime etmediler” dedi.
Esad, Putin ve Perşembe günü Moskova’yı ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kendisini görevden ayrılmak zorunda bırakacak bir anlaşmaya varacakları konusunda kaygılı olmadığını açıkladı. Suriye lideri, “Çünkü onların politikaları, yani Rusya’nın politikası, anlaşma yapmaya değil, değerlere dayalı” dedi.
Putin ile ilişkisine dair açıklamalarda da bulunan Esad, “İlişkimiz çok içten, çok dürüst, karşılıklı saygıya dayanıyor” ifadesini kullandı.
Esad'dan flaş 'Putin' açıklaması
Suriye lideri Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'nin baskısına karşın kendisine görevden ayrılması yönünde tek kelime etmediğini söyledi.
Politika Haberleri
Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?