Figen Yüksekdağ'a yurtdışına çıkış yasağı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a Suruç sınırında yapılan mitingde söylediği "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobanê'ye, o karanlık çetelere karşı mücadele verenlere, YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" sözleri hakkında açılan davada yeni bir karar verildi.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yüksekdağ için "zorla getirme kararı" verilmişti. Duruşma, 16 Kasım gününe ertelenmişti. Duruşma öncesinde Yüksekdağ hakkında adli kontrol uygulanması ve yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Mahkemenin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine alınan kararın gerekçesinde, "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" iddiasında bulunması dikkat çekti.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?