İşte AKP kampının perde arkası

AKP'nin Afyonkarahisar'daki toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, dış politika ile ilgili kritik konular tüm boyutları ile alındı.

Kapalı oturumlarda Adalet, İçişleri, Dışişleri ve Milli Savunma bakanları sunumlarını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Yargılamalar bir an önce başlamalı, vatandaşlar FETÖ'cülerin biletlerinin kesilmesini bekliyor" dedi.

Başbakan'ın sözlerinin ardından konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli, Muğla ve İzmir iddianamelerinin tamamlandığını söyledi.

Soruşturmalara ilişkin son bilgileri de veren Bozdağ, darbe girişiminin ardından 35 bin kişinin tutuklandığını, 26 bin kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını söyledi.

Toplamda 82 bin kişi hakkında işlem yapıldığını aktaran Bozdağ, 3907 kişinin de arandığını söyledi.

Bozdağ, FETÖ'cülerin kullandığı telefon ve bilgisayarlardan 500 bin dijital veri ele geçirildiğini, bunun için özel birim kurulduğunu söyledi. Adalet Bakanı, Adli Tıp bünyesindeki Bilişim İhtisas Dairesinde incelemesi tamamlananlar sayesinde soruşturmaların genişletildiğini anlattı.

2014 yılındaki HSYK seçimi ile FETÖ'nün hakimiyetine son verildiğini anlatan Bozdağ, 2010'dan sonraki hakim ve savcı sınavlarının da incelemeye alındığını söyledi.

 

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?