İYİ Parti'den o iddialara sert tepki: Meclis'i kapatın gitsin!

"En iyisi Meclis’i kapatın. Kanunları da Cumhurbaşkanı çıkarsın."

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, AKP'nin getirilecek bir yasal düzenlemeyle Meclis'te yasa çıkarmak yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ağırlık verilmesini sağlayacağı iddialarına sert tepki gösterdi.

AKP'nin, Meclis'te yasa çıkarmak yerine Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine ağırlık verecek bir tasarı üzerinde çalıştığı iddiaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, "En iyisi Meclis’i kapatın. Kanunları da Cumhurbaşkanı çıkarsın" dedi.

Tepkisini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren Andican, "AKP kanunlar çok ayrıntılı, çıkarmak zor oluyor. Yürütmede yönetmelik ve KHK’ların ağırlığı artmalı diyor. Asya tipi başkanlık sistemiyle TBMM’yi işlevsiz hale getirmiştiniz. En iyisi Meclis’i kapatın. Kanunları da CB çıkarsın. Böylece Türkiye kesinlikle çağ atlar (!)" ifadelerini kullandı.

Politika Haberleri

CHP’li Türeli’den ekonomi çıkışı: “Türkiye çoklu bir kriz içinde”
Bolu Belediyesi'ne 'hayalet araç' operasyonu: 22 gözaltı kararı!
Melih Gökçek'ten yeni açıklama: 'FETÖ'nün ölüm listesindeyim'
CHP Grup Başkanı Öztrak: AK Parti’nin 25 Yıllık Karnesi Kırıklarla Dolu
Seçmenin yüzde 55,8’i Gürsel Tekin’in yönetimini başarılı buluyor