Kaftancıoğlu: Darbeye vesile olan herkesin yargılanması şart

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, yaptığı paylaşımda darbeye vesile olan herkesin ama herkesin hukuk önünde yargılanmasının şart olduğunu belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "15 Temmuz’da katledilen ve yaralanan tüm masumların acısını yüreğimde hissettiğim için adalet sadece adalet diyorum daima" dediği paylaşım şu şekilde:

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Halkın iradesine karşı yapılan ve sayısız masum insanı öldüren, yaralayan bir şekliyle etkileyen her durum darbedir. 15 Temmuz darbe gününün ise gerçek manada bir demokrasi bayramı olabilmesi için darbenin taşlarını döşeyen, darbecilerle ortaklık eden, öyle ya da böyle darbeye vesile olan herkesin ama herkesin hukuk önünde yargılanması şarttır. 15 Temmuz’da katledilen ve yaralanan tüm masumların acısını yüreğimde hissettiğim için adalet sadece adalet diyorum daima. Acıyı olabildiğince sağaltan yüzleşebilmeyi sağlayan tek şey adalettir çünkü."

Politika Haberleri

CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"
Üsküdar'da kritik seçim sonuçlandı: CHP ve Yeni Parti katılmadı, yeni başkanvekili belli oldu
Milas Belediyesi’ne operasyon: Başkan Fevzi Topuz ve oğlu dahil 29 gözaltı
CHP’li Cemal Canpolat’tan dikkat çeken çıkış: “Yanlış yapan bizden olsa bile yanlış diyeceğiz”