Kılıçdaroğlu: İktidarın çetesiyle mücadele ediyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik çoğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan davalarda çıkan tazminatı ödemek için kurulan fon için, “Haberim yoktu. Ben de gazetelerden okudum” dedi.

Engin Özkoç başkanlığında toplanan CHP grubu, Kılıçdaroğlu’nun tazminatlarının ödenmesi için milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlarından 5’er bin liranın fona aktarılmasını oybirliğiyle kabul etmişti. 

Fonun adı ‘özgürlük ve demokrasi fonu’ konmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik çoğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan davalarda çıkan tazminatı ödemek için kurulan fon için, “Haberim yoktu. Ben de gazetelerden okudum” dedi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan CHP lideri, fonun amacını da şöyle anlattı:

“Siyasal iktidarın yargıda kurduğu bir çeteye karşı mücadele ediyoruz. Eğer bir arkadaşımız siyasal söylemi nedeniyle tazminata ağır para cezasına mahkum edildiyse, tazminatını ödeyeceğiz. Daha sonraki aşamaları tabi yargı aşamalarını da bir şekilde izleyeceğiz. Bütün bu davaları adım gibi biliyorum kazanacağız. Bu davaların tamamını kazanacağız.

Erdoğan’ın özellikle ağır para cezaları vererek bizi susturmak istemesinin özünde kendisinin eleştirilmesinin istemiyor oluşu. Özellikle haklı dayanakları olan eleştirilere Erdoğan tahammül edemiyor.”

Şimdiye kadar Anayasa Mahkemesi’nde sadece bir davayı, o da zamanında başvuru yapılmadığı için kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu konuda da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?