Kılıçdaroğlu İzmir mesaisine başladı

CHP’de en sona bırakılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi için mesai resmen başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi 16 Ocak çarşamba günü toplanarak, İYİ Parti ile mutabakata varılan il ve ilçeler ile İzmir Büyükşehir adayını belirlemesi bekleniyor. Kritik toplantı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cuma günü mesaisinin neredeyse tamamına yakınını İzmir’e ayırdı.

YÜCEL’DEN BİLGİ ALDI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma günü öğlen saatlerinde partideki makamında İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i kabul etti.

Edinilen bilgiye göre, kritik buluşmada İzmir’in ilçeleri masaya yatırılmadı. Çünkü Yücel, Kılıçdaroğlu’na önce büyükşehir adayının belirlenmesinin uygun olacağını aktardı. Büyükşehir adayının belirlenmesinin ardından İzmir’in ilçelerin masaya yatırılmasının daha iyi sonuç vereceğini belirtti.

YÜCEL RAPORUNU KILIÇDAROĞLU’NA SUNDU
Yücel, ardından İzmir’de günlerdir ilçe başkanları ve yönetimi, il yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların büyükşehir adayı konusundaki düşüncelerini içeren bir rapor sundu.

Mevcut adaylar konusunda il ve ilçe yönetiminin tercihlerini tek tek sıraladığı ve bazı milletvekillerinin büyükşehir adaylığı konusundaki ısrarlarının partinin örgütlerinde nasıl yankı bulduğu konusundaki düşüncelerini de CHP Lideri’ne aktardığı öğrenildi.

ADAYI TARİF ETTİ Mİ?
Kritik buluşmada Yücel, İzmir büyükşehir adayının profili konusundaki düşüncesini de net bir şekilde Kılıçdaroğlu’na anlattığı bildirildi. Açıklanacak ismin mutlaka İzmir’de birlik ve beraberliği sağlayacak, tüm kesimlerden tereddütsüz oy alabilecek, yerel yönetimler konusunda deneyimli, İzmir’deki bütün kesimleri kucaklayacak bir isim olması gerektiğini vurguladı. Hatta örgütlerin talebi doğrultusunda bir ismi telaffuz ettiği de öğrenildi.

KOCAOĞLU’NU ÇAĞIRACAK MI?
Yücel’in önerilerini tek tek dinleyen ve isim konusundaki önerisini dikkate alacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise, önümüzdeki günlerde gerekirse İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yapabileceğini, ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, kamuoyundan gelen anketler doğrultusunda İzmir konusunda karar vereceklerini aktardığı öğrenildi.

MECLİS ÜYELİKLERİNDE KADIN VE GENÇ UYARISI
Kritik buluşmada Kılıçdarağlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den bir de talep de bulundu. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclisleri üyelikleri oluşturulurken, ağırlıklı olarak kadın ve gençlerden oluşturulması, bu konuya özen gösterilmesinin talimatını da verdi. Kendisi de genç olan Yücel’in, CHP Lideri’nin bu talebini mutlaka yerine getirmek için elinden geleni yapacağını sözünü verdiği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cuma günü ayrıca İzmir’den gelen iki farklı Sivil Toplum Kuruluşu heyetlerini de kabul etti. Heyetlerden İzmir konusunda fikir alışverişinde bulundu. Önümüzdeki hafta yapılacak PM’de merakla beklenen İzmir Büyükşehir adayının belli olabileceği müjdesini de verdi.

Politika Haberleri

Şerafettin VURGUN ; Dereliye Hizmet İçin Geliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan yerel seçim yorumu: Çantada keklik değil
Burak Akburak: Etkin Siyasetçi ve Sosyal Lider
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan kimdir?