Meral Akşener 'hayır'cılar korkmuyor, kararsızların yüzde 8-90'ı da 'hayır' diyecek

Medyascope TV'de Ruşen Çakır'a konuk olan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda çıkabilecek oy oranları hakkında, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Anketlerden bahseden Akşener, "Evetçiler argüman koyamıyor, net 'Evet'çiler yüzde 37'ye çıkabilir. Ben kararsızım diyenlerin iddia ediyorum yüzde 80'i 90'ı 'Hayır' diyecek" dedi.

 

Akşener'in açıklamalarının ilgili bölümü ise şöyle:

 

'Tahmin etmeyeceğiniz alanlardan 'hayır' oyu gelecek. Anketlerde şöyle bir durum var; 'referandumda 'evet', 'hayır' diyecek misiniz?' diyor. Burada en net olan 'hayır'cılar. 'Hayır' demekten korkmuyor o kesim. 'Hayır' diyor, çeşitli nedeneleri var. 'Evet'çiler ise gerekçe ve argüman ortaya koyamıyor. Yüzde 30 ve 37'ye kadar çıkabilecek 'net evet'çi takım var. İddia ediyor; sonrasında 'ben kararsızım' diyenlerin, yüzde 80'i-90'ı sandığa gittiğinde 'hayır' diyecek. Onlar korkuyor. 'Hayır' söylemek risk işi, bir bakıyorsunuz kimliklerine lis eve üniveriste mezunu, genel olarak devlet memuru veya bir önemli şirkette çalışıyor, işinden olmaktan korkuyorlar. Aşlarından olmaktan korkuyorlar.

 

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'te dikkat çeken mesaj: "Şimdi yeniden kucaklaşacağız"
Milas Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu dahil 18 kişi tutuklandı
CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?