Mersin'de Kocamaz'ın adaylığına itiraz

İYİ Partiden Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayınca Demokrat Parti'den aday gösterilen Burhanettin Kocamaz'ın adaylığına ilişkin İl Seçim Kurulu'na dilekçe verilerek itirazda bulunuldu.

Mersin İl Seçim Kuruluna Burhanettin Kocamaz'ın adaylığıyla ilgili 5 itiraz dilekçesi verildi. Adaylara ilişkin itiraz süresinin 17.00 itibariyle dolduğu, İl Seçim Kurulunun itirazları pazartesi gününe kadar değerlendirip geçici aday listesiyle YSK'ya teslim edeceği öğrenildi.

Öte yandan, Kocamaz'a destek vermek isteyen çok sayıda kişi Mersin Adliyesi önüne gelerek itiraz süresi dolana kadar bekledi.

KOCAMAZ, TEPKİ GÖSTERDİ

Kocamaz, bu başvurulara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kocamaz, “Bildiğiniz gibi bir kirli el önümüzü kesmek, halkımızla bağımızı koparmak ve Mersin´e yapacağımız hizmetleri engellemek için oyun üstüne oyun tezgahlıyor. ‘Bağımsız aday ol’ dediniz bağımsız gibi  bir partiden Demokrat Parti’den aday olduk. Derdiniz ne? Bizden daha ne istiyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Politika Haberleri

Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"
Üsküdar'da kritik seçim sonuçlandı: CHP ve Yeni Parti katılmadı, yeni başkanvekili belli oldu