MHP'li Kaya'dan 'Erdoğan'a gazilik unvanı' tepkisi

MHP'nin, AKP'li Metin Külünk'ün Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesiyle ilgili kanun teklifine, "yeşil ışık yakmak" olarak nitelendirilen "Değerlendiririz" yanıtının ardından partinin İstanbul Milletvekili Atila Kaya ilk tepkiyi gösterdi. Bu önerinin cephedeki askerlere "saygısızlık" olduğunu söyleyen MHP'li Kaya, "Öykündüğünüz Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil" dedi. 

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "gazilik unvanı verilmesi" teklifine Twitter hesabından tepki gösterdi, "Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir ruhsuzluktur? Öykündüğünüz Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifi hazırlamış, gerekçesinde de MİT krizi, Gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonlarının birer "cephe" olduğunu iddia etmişti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da bu teklifi Meclis'e geldiğinde değerlendireceklerini söylemişti.

'ATATÜRK BEDELİNİ CEPHEDE ÖDEDİ, SARAYDA DEĞİL'

"Erdoğan'a gazilik unvanı verilsin" teklifine Twitter hesabından tepki gösteren MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, şunları yazdı:

"Ordumuzun savaştığı, şehitlerimizin can, gazilerimizin kan verdiği bir dönemde Erdoğan'a gazilik unvanının verilmesini teklif edebilmek o askerlere saygısızlıktır. Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir ruhsuzluktur? Öykündüğünüz Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil!"

Politika Haberleri

CHP'den İstifa Eden Nimet Özdemir AK Parti'ye Katıldı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş Eleştirilerine Yanıt: 'O Dönem Adım Atmak Gerekliydi'
Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Şaban Sevinç hakkında suç duyurusu
Mansur Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması: 'Elimi öpmek istedi, öptürmedim'
Demirtaş'ın tahliyesi için yeni tarih verdiler