Muharrem İnce'nin açıklayacağı belgeye CHP ne yanıt verecek?

Muharrem İnce ve ekibinin ‘CHP 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ iddiasıyla yönetimi eleştireceği kulislerde dolaşıyor.

İnce’nin seçim gecesi ‘kaybolmasıyla’ ilgili de belge açıklayacağı öne sürülüyor. CHP yönetimi ise “Bütün kayıtlarımız mevcut bakalım ne açıklayacak” diyor.

Partisini kurmak için gün sayan Muharrem İnce ile CHP arasında bu kez de “sandık hesaplaşması” olacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi.

İNCE’NİN SANDIK İDDİASI

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, İnce, “ortadan kaybolmakla’ eleştirildiği Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesine ilişkin belge açıklayacak. Küçükkaya haberinde, “Edindiğim bilgiye göre açıklayacağı konunun başlığı kamuoyunda, CHP tabanında Muharrem İnce’nin ortadan kaybolmakla eleştirildiği ‘Cumhurbaşkanlığı seçim gecesiyle’ ilgili... Özetle İnce ve yakın ekibinin iddiası, ‘CHP 60 bin sandığa gözlemci koymadı’ olacak” iddiasına yer verildi.

TÜRKİYE’YE KANITLADIK

CHP kaynakları ise İnce’nin neyi açıklayacağını merak ettiklerini belirterek, Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundular: “Tamamen asparagas. Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarında da bizim kaç sandıkta üyemiz olup olmadığı açık açık yer almaktadır. Sandık atamaları seçimlerden çok önce yapılır, hatta atanan kişilerin başına bir şey gelebilir diye bunların yedekleri bile belirlenir. Bu süreçleri iyi bilmek gerekiyor. Muharrem Bey tecrübeli bir insan, bakalım ne açıklayacak? Biz de merakla bekliyoruz. Bütün kayıtlarımız mevcut, biz de takibini yapıyoruz. Paylaşacakları bizim verilerimizin dışında olamaz. Çünkü bu işleri en iyi takip eden parti CHP’dir. Son yerel seçimlerde de bunu en iyi şekilde gösterdi, Türkiye’ye kanıtladı.”

Politika Haberleri

CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"
Üsküdar'da kritik seçim sonuçlandı: CHP ve Yeni Parti katılmadı, yeni başkanvekili belli oldu
Milas Belediyesi’ne operasyon: Başkan Fevzi Topuz ve oğlu dahil 29 gözaltı
CHP’li Cemal Canpolat’tan dikkat çeken çıkış: “Yanlış yapan bizden olsa bile yanlış diyeceğiz”