O hakime 'itirafçılık' teklifi

Yargıtay savcısı, eski Danıştay üyesi Mahmut Ersert'e "itirafçılık" teklifinde bulundu.

Danıştay ve eski HSYK üyelerinin yargılandığı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki davada eski Danıştay üyesi Mahmut Ersert'e savcılık tarafından "itirafçılık" teklifi yapıldı. Yargıtay savcısı, Ersert'e, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması önerisinde bulundu.

Ersert, savunmasında, "Hiçbir örgütün üyesi değilim, asla olmadım. Suç olacak hiçbir faaliyetim yoktur. Mesleğe başladığımda 'Babam mezardan çıkıp gelse inanmadığım karara imza atmam.' dedim. Hukukun dışına hiç çıkmadım. Kimsenin adamı olmadım. Suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Suçlu olarak cezaevinde yatmak yerine suçsuz olarak haksız yere cezaevinde yatmayı tercih ederim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" ifadelerine yer verdi.

'FETÖ' mensuplarıyla sosyal ilişki dışında bağı bulunmadığını savunan Ersert'in tahliye talebi ise mahkemece reddedildi. 

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Şaban Sevinç hakkında suç duyurusu
Mansur Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması: 'Elimi öpmek istedi, öptürmedim'
Demirtaş'ın tahliyesi için yeni tarih verdiler
AKP Sözcüsü Çelik, partisinin 'cumhurbaşkanı adayını' açıkladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Türeli'nin babasının cenaze törenine katıldı