'Peşmerge yardım edemez'

Mesud Barzani, Afrin için kaygılı olduklarını belirterek "Operasyonun en kısa zamanda son bulmasını istiyoruz" dedi

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, Türkiye’nin Afrin operasyonunu değerlendirdi. Barzani, “Derinden endişeliyiz. Bu askeri operasyonun en kısa zamanda son bulmasını istiyoruz çünkü sorunun çözümü savaşlarda değil” dedi.

 Barzani, IŞİD kuşatmasının kırılması için Suriye’nin Kobane kentine 2014’te peşmerge gönderdiği hatırlatılınca şu yanıtı verdi: “Afrin’e Peşmerge göndermek oradaki meseleyi çözmez. Sunabileceğimiz en iyi yardım, saldırıyı durdurmak için elimizden geleni yapmak.”

Barzani, kendisinin görevi bırakmasına, Kerkük dahil bir dizi tartışmalı bölgenin Bağdat kontrolüne geçmesine yol açan referandum hakkında da şöyle dedi: “Bunu daha önceden de söyledim, yine söyleyeceğim. Pişman değilim. 3 milyon kişinin verdiği oydan pişman değilim ve referandum başarılıydı” dedi.

Politika Haberleri

CHP'den Fon Yasası'na sert itiraz: "Skandala neden olanlara örtülü af geliyor"
Mustafa Sarıgül'ün koruması gözaltına alındı
Dervişoğlu'ndan Mehmet Uçum'a sert seçim tepkisi: Milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
CHP İstanbul’da yeni dönem: Yüksel’den 39 ilçe ve 963 mahalle için saha seferberliği
Bahçeli'den fon krizi açıklaması: "Milletimizin tasarrufuna göz dikenlere en güçlü yaptırımlar uygulanacak"